joi, 8 noiembrie 2007

Managementul schimbarii, eveniment marca HR Club

Tocmai m-am intors de la seminarul organizat de HR Club la Howard Johnson, "Managementul schimbarii". Prima parte a seminarului si singura despre care sunt in masura sa raportez, a inregistrat 3 speakeri:

- Simona Simion Popescu, HR Regional Manager Xerox Romania, care a vorbit despre managementul schimbarii culturii organizationale in Xerox, despre studiul intern facut cu si pentru angajati pentru a testa rezistenta la schimbare si pentru a gasi solutii de imbunatatire a fluxului comunicational intern. Simona dupa parerea mea nu a finalizat procesul, nu a cuantificat numeric rezultatele obtinute, nu a masurat in ce masura au fost atinse subiectele. In sesiunea de intrebari a fost ridicata aceasta chestiune, iar raspunsul ei a fost evaziv, motivind ca procesul inca nu a fost finalizat si ca vorbim de un termen de 1-2 ani pentru o masurare care oricum nu poate fi foarte exacta. De retinut: "It is not the strongest species that survive, nor the most intelligent, but the ones most responsive to change." (Charles Darwin)

- Arvind Mishra, Partener Human Capital, Ernst & Young a avut o interventie legata de "Post-Merger Integration". No extra comment - plictisitor si greu de inteles limba engleza vorbita foarte repede si cu un puternic accent indian.

- Eugen Dumbrava, psiholog, despre "Cum sa vindem schimbarea"... funny thing... Eugen si vanzarea... :) In alta ordine de idei insa, o prezentare interesanta, catchy pentru cei aflati in sala, in ciuda faptului ca Csaba (Gergely, de la Coca Cola) nu l-a lasat sa termine un argument inceput "din lipsa de timp."
Din prezentarea lui Eugen:
"Daca vrei sa motivezi, sa pui lucrurile in miscare, trebuie sa faci oamenii sa fie parte din povestea ta, sa iti impartaseasca obiectivele si sa se simta parte din indeplinirea lor."
"Este mai usor sa schimbi individul in grup decat separat."
"Efectele schimbarii in grup sunt mai durabile"
"Schimbarea este mai prompt acceptata daca individul participa la decizia de schimbare."
"Oamenii se vor schimba atunci cand vor constientiza ca aceasta este in avantajul lor."

In rest... aceiasi oameni, aceleasi preocupari. Looking forward to Porter...

3 comentarii:

Unknown spunea...

Munca fiecarui om este portretul sau. Ti-am vazut o parte din portret, prin felul in care povestesti despre evenimente si personaje HR.

E timpul sa aratam pietei, programe de calitate, adica facubile, nu doar evocabile...succes, oricine ai fi :)

Eugen D

Cristina spunea...

Eugen, nu-mi dau seama daca ma critici sau esti neutru... Oricum, pentru ca m-ai gasit... iti repet ca mi-a placut prezentarea ta. Nu mi-a placut faptul ca a fost ultima din sesiunea de prezentari si nu mi-a placut faptul ca ai fost intrerupt... In ceea ce priveste planul tau de a aduce in piata programe de calitate... de acord cu tine! Stiu sigur ca tu ai inceput deja prin "Cum convingi ca manager de HR" - http://www.deklausen.ro/serviciu.aspx?clid=1&cid=11&sid=71. Pana acum am auzit putin , dar numai de bine... :)

Unknown spunea...

nu (te) critic, nu sint neutru.

imi place ca existi si poate ca prin opiniile tale, vei ajuta piata consumatoare de HR sa-si rafineze gusturile si asteptarile.

btw, saptamina trecuta am facut un miniresearch pe net pentru a vedea cum sint perceputi practicienii de HR de catre cei ce le-au trecut pragul, in organizatii: in majoritate, HR-ii a iesit penibil...oricit de relevante sau nu, aceste perceptii, pt mine reprezinta un diagnostic ce merita multa atentie si tact; fara a generaliza, aceasta imagine are acoperire si voi lupta pentru a arata ca e posibil si altfel.

bbtw, exista o multime de avantaje sa fii ultimul, ca sa nu mai vorbesc de avantajele de a fi intrerupt subit si definitiv: simplitatea si aplicabilitatea celor spuse ori dovedite vor cuceri spatiu semnificativ in mintile ne-laliie si ne-balcize ale auditoriului

mizez pe orice tip de reactie legata de modul meu de a sti, de a sti sa fac, ori de a sti sa fiu...

Eugen