miercuri, 28 noiembrie 2007

Baby Tree - Cadoul la moda iarna asta

Vorbind cu unii si cu altii pe la conferinte tot aud in ultimul timp despre cel mai cel "corporate trend", cadou de oferit angajatilor si/sau colaboratorilor: the baby tree. Am cautat pe internet si uite cum arata:




Este un pui dintr-o planta decorativa, plantat intr-o capsula cilindrica de 5 centimetri inaltime si 2 centimetri diametru, pe care o poti purta tot timpul atasata la telefonul mobil, pe un lantisor, sau ca breloc pentru chei. Cadoul are nevoie si de ingrijire, iar posesorii trebuie sa toarne apa la baza capsulei, timp de 1-2 minute de doua ori pe saptamana vara (si mai rar iarna), iar dupa 3-6 luni, BabyTree va creste si va avea nevoie sa fie mutat intr-un ghiveci. Exista peste 20 de tipuri de plante, in special din America Latina si Africa de Sud, fiecare avand o mica brosura care cuprinde sfaturi cu privire la ingrijire.
Ideea a a pornit din Japonia, ca o traditie, iar pentru europeni a devenit incet-incet o moda. Cadoul a avut la baza o conotatie ecologica, initial un procent din pretul de vanzare al produsului fiind donata unei organizatii neguvernamentale, Planete Urgence, pentru a contribui la un vast program de impadurire a planetei. Acest program a beneficiat de o ampla campanie de comunicare sub titlul "Un miliard de copaci" lansata de Wangari Mathaai, laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 2004 cu sprijinul Programului Natiunilor Unite pentru Mediu.Pretul unui BabyTree este de 12 euro, din care 0,5 euro este donat ONG-ului international Planete Urgence.

7 comentarii:

Anonim spunea...

vreau si eu un baby tree !! de unde imi pot comanda sau face rost? este o idee excelenta si funny si sunt interesata sa am si eu un baby tree !! Ruxandra 18 ani

Anonim spunea...

astept mesaj..p mail..ruxi_g2007@yahoo.com..dak stie cineva d unde imi pot lua..pupici :*

Cristina spunea...

N-am idee de unde poti sa iti iei un baby tree... Stiu doar ca este un cadou corporate foarte cautat. Succes, sper sa gasesti!

Anonim spunea...

eu am luat de aici: http://babytreeonline.com/ . sunt superbe.

Anonim spunea...

am si eu unul.hihi

Anonim spunea...

Botanique este importatorul oficial al plantelor BabyTree, de unde puteti achizitiona la prima mana. www.botanique.ro, office@botanique.ro pentru comenzi.
Atentie!
Babytreeonline este un sitepirat, care foloseste marca in mod abuziv.

Anonim spunea...

Am luat un baby tree in gel de la babytreeonline.com si am crezut ca rezista insa s-a uscat. O colega mi-a spus ca a luat si ea unul original de la botanique.ro si ca al ei a rezistat. Am luat si eu unul tot de la botanique.ro si a fost super. Nu era in gel ci in pamant. L-am intretinut asa cum spuneau ei pe ambalaj si s-a dezvoltat f.frumos. Se pare ca cei originali sunt de calitate. Dupa ce a crescut l-am transplantat intr-un vas mai mare iar acum arata senzational. Este scump dar face toti banii.