joi, 15 noiembrie 2007

Intell Competitiv si Comintell lanseaza KXC5

Asa cum ziceam ieri, azi am fost la evenimentul organizat de Intell Competitiv la Marriott, "Competitivitatea prin informatie" sau "Ce nu stii ca stii?". Recunosc, mi-e putin neclar titlul evenimentului... dar cam aici se opresc lucrurile care-mi sunt neclare.

Prezentarea lui Vasile Paun, Directorul General Intell Competitiv a fost scurta si la obiect, o introducere mai degraba a guest-speakerului suedez Gabriel Anderbjork, founder si executive director al Comintell . Acesta a vorbit despre "Rolul si valoarea informatiei dintr-o organizatie", referindu-se la experienta sa la Comintell si cea de 5 ani din cadrul Ericsson, aceasta din urma culminind cu pozitia de Corporate director of Competitive Intelligence.
Din prezentarea lui Gabriel:
"If we knew what we know, we would double our profit overnight."
"In Finland, a case study showed that, 60-65% of the employees in the high rank corporations don't recommend their companies as good-ones-to-be-working-for."

O prezentare poate chiar mai ampla si mai specifica a avut Georgian Dinca, Technical Consultant Intell Competitiv, despre "Taxonomie ca limbaj comun in companii".
"Taxonomia = o aranjare ierarhica de concepte sau categorii de subiecte."
"Taxonomia ne ajuta sa gasim informatia dupa modelul nostru mental si in functie de profilul de business prin:
- structurarea informatiei astfel incat sa fie accesate doar partile relevante ale informatiei;
- conectarea oamenilor la documente (pull), documentelor la oameni (push) si oamenilor la oameni;
- comunicarea unei harti mentale a mediului in comunitatea noastra de business."

"Internetul e mai mult o problema decat o solutie, din cauza cantitatii prea mari de informatie nefiltrata. Solutia: structurarea informatiei cu ajutorul unui instrument specific industriei in care activam."

Solutia: Comintell KXC5

Niciun comentariu: