vineri, 19 octombrie 2007

Conferinta Nationala HR Club - Alinierea la varf: promisiunea strategica a functiei de RU

Ieri, 18 octombrie 2007 a avut loc Conferinta Nationala HR Club. Iata agenda. Tema generala a fost alinierea functiunii de HR la principiile de business ale companiei. S-a vorbit mult de bani, profit, deficit, motivatie, castig, ROI, prognoza, etc.

Despre vorbitori puteti sa vedeti si voi in prezentarea HR Club. Despre continut va spun eu cate ceva:

Au avut loc de dimineata, in prima parte a zilei, prezentarile teoretice ale consultantilor si practicienilor despre tema principala.
Relavant:
Patti Phillips (Directorul ROI Institute), partener pentru Romania al UBD, prin divizia 4HR, a vorbit despre "locul la masa de business" a functiunii de HR.
Cameron Hannah si Paul O'Malley, de la Mercer, partener pentru Romania al ConsulTeam, au adus in discutie raporturile semnificative intre rolul functiunii de HR si business in Romania, fata de in Europa Centrala si de Vest.

Workshop-urile din a doua parte a zilei au constituit latura practica a discutiilor teoretice de dimineata, pastrind tematica generala - modalitati practice, procedurale prin care functiune de HR poate deveni parte constitutiva a business-ului si poate contribui vital la profitul inregistrat.

Organizarea a fost peste asteptari, invitatii in numar destul de mare, circa 200 de invitati confirmati, circa 150 prezenti in "plen".

Cireasa de pe tort a zilei a constituit-o prezenta lui Nigel Risner, "the only motivational speaker in Europe to have been awarded Speaker of the Year by both The Academy for Chief Executives and Vistage". Nigel a ridicat literalmente sala in picioare in incercarea reusita de a mentine atentia auditoriului la sfarsitul unei zile foarte pline.
Relevant:
"If you are in the room, be in the room", nu fugi cu gandul aiurea, pierzind resurse pretioase, timp, bani, energie, etc.
"Uninterested employees: inspire them or fire them" - orice alta cale e dead-end.

Niciun comentariu: