marți, 2 octombrie 2007

Absurdul virtual al metodelor de recrutare reale

Lunile trecute, un reportaj CNBC informa despre "realitatea din ce in ce mai virtuala" a metodelor de recrutare din SUA. LinkedIn, SL, MySpace sunt medii obligatoriu de frecventat de catre candidatii din toata lumea care vor sa fie gasiti si ofertati de marile corporatii americane.

Absurdul virtual al Second Life continua sa ma surprinda si zilele astea cand constat ca Second Life ia incet-incet formele familiare ale First Life, o gramada din evenimente fiind trimise din real in virtual. De exemplu, aflu de Greva IBM din Second Life, unde peste 900 de angajati ai companiei, cu conturi in SL, s-au adunat in fata sediului virtual IBM pentru a protesta ca nu li s-au marit salariile.

Cred ca deja este old news informatia ca Manpower si CareerBuilder se promoveaza si se regasesc ca serviciu pe SL. CareerBuilder intentioneaza sa plaseze 50 de ATM-uri cu informatii despre joburi, in diverse zone de interes si folosirea unei echipe de promoteri care va imparti materiale promotionale in-world. Manpower s-a lansat cu un eveniment virtual live, un forum la care s-au discutat aspecte ale recrutarii in lumile virtuale, de la cautarea de joburi pina la colaborarea virtuala si reguli culturale.

Niciun comentariu: