miercuri, 12 decembrie 2007

Sfarsitul de an - perioada perfecta pentru o schimbare profesionala

Un studiu realizat de compania de resurse umane Robert Half International indica sfarsitul de an drept o perioada extrem de potrivita pentru o schimbare profesionala si aduce cateva argumente care sa sustina ideea:

1. Competitia este ca si inexistenta. Majoritatea aplicantilor la noi locuri de munca isi trimit cererile catre angajatori abia dupa noiembrie, decembrie, considerind ultimele luni din an o perioda "moarta", in care nici o companie nu face eforturi de a recruta personal nou, asa incat sansele de a fi selectat si angajat cresc considerabil.
2. Mult mai multe companii fac angajari, in special firmele de retail cauta un numar sporit de angajati, pentru a face fata eforturilor de a acoperi toata cererea de produse si servicii, in perioada sarbatorilor.
3. Companiile raporteaza, in sezonul de iarna, surplusuri de buget. Unii angajatori prefera sa angajeze la sfarsitul anului, pentru ca nu si-au cheltuit, pana acum, toate fondurile alocate recrutarii de personal, iar daca nu reusesc sa cheltuiasca tot bugetul alocat pentru realizarea de noi angajari, risca sa piarda acesti bani, inclusiv sa nu mai faca niciun fel de recrutari la nivel de companie.
4. Poate fi mult mai simplu sa programezi si sa faci fata unui interviu. Plecind de la faptul ca vacanta si sarbatorile se aproprie, managerii nu se vor grabi sa treaca repede prin interviu si va fi disponibil timp suficient pentru pregatirea interviului.
5. Chiar si in situatia in care managerii nu se grabesc sa faca angajari inainte de finalul anului, trimiterea unui CV din timp, chiar cu 2-3 luni inainte de angajari, asigura un loc printre primii candidati la interviul pentru job-ul cautat.

Articolul integral aici.

Niciun comentariu: